
Faglige diskusjoner og mange gode gjensyn preget høstens fagutvalgsmøte i HydroCen. Målet med møtet var å koordinere samarbeidet for andre halvår og diskutere framgangen i de ulike prosjektene.
— Det er utrolig bra og veldig viktig at så mange prioriterer å delta på dette. Det er en forutsetning for godt samarbeid og ny verdiskaping, sier Hege Brende, leder for HydroCen.
Styrke fellesskapet
Forskerne samarbeider direkte med industrien for å finne gode løsninger for norsk vannkraft i framtida. Det kan likevel være en utfordring for de ulike aktørene deltagerne å finne ut hva vi har til felles.
Det viktig for HydroCen å finne gode løsninger for å styrke fellesskapet i senteret, derfor ble det arrangert fire mini-foredrag fra de ulike arbeidspakkene. Målet var at alle skulle få et lite innblikk i prosjekter som foregår i senteret.
— Det var interessant å se at det var flere som oppdaget at de hadde mer til felles enn det de trodde, sier Brende.
— Vi kommer definitivt til å ta med oss dette videre, og ta opp nye tema og foredrag neste gang. Håpet er at alle til slutt føler et eierskap til HydroCen og har en viss peiling på hva de andre har funnet ut, sier hun.
Friske diskusjoner
Etter fellesdelen gikk de ulike arbeidsgruppene hvert til sitt, og de kunne etterhvert melde om både friske diskusjoner og konstruktive løsninger.
Mange av de nye stipendiatene ble også presentert under møtene.
— De er en skikkelig flott gjeng, og det er gledelig at de fleste også har kommet i gang med arbeidet, sier Brende.
Alle arbeidspakkelederne skryter også av presentasjonene stipendiatene holdt under møtene.
Fagutvalgene i HydroCen
HydroCen har fire fagutvalg, ett til hver av forskningssenterets fire arbeidspakker, som er vannkraftkonstruksjoner, turbin og generator, marked og tjenester og miljødesign.
Fagutvalgene skal sikre medvirkning fra brukerpartnerne i forskningsprosjektene og påvirke og medvirke til det faglige arbeidet og de faglige prioriteringene i senteret.
Fagutvalgene består av fagpersoner fra senterets brukerpartnere, og forskerne. Hvert fagutvalg har 20 – 30 medlemmer.