Ny rapport: Metoder for kunnskapsutvikling om friluftsliv i og langs regulerte elver

Lagt ut av

Elver og vassdrag har fått økende betydning både for energiproduksjon og som arena for naturopplevelser i folks fritid. HydroCen har som målsetting å bidra til gode miljøløsninger, for å optimalisere energiproduksjonen i elver samtidig som viktige miljømål blir ivaretatt.

Forskerne i arbeidsgruppa Miljødesign har nå laget en rapport hvor de har samlet  ulike metoder for kunnskapsutvikling som kan brukes i arbeidet for å forske på rekreasjonsinteresser og landskapsopplevelse i HydroCen 4.3.

Rapporten gir en oversikt over aktuelle metoder for å:

1) kartlegge og klassifisere betydningen av rekreasjonsinteresser

2) vurdere rekreasjonsinteresser og landskapsopplevelse i sammenheng med relevante fysiske og biologiske forhold som er påvirket av vannkraftproduksjon (f.eks. vannføring og hydromorfologi)

3) vurdere flere interesser i sammenheng. Forskerne håper metodeoversikten også vil være informativ for regulanter og forvaltning, for eksempel i arbeid med kommende vilkårsrevisjoner.

Her kan du lese hele rapporten!

Én kommentar

  1. kunne med fordel også vært brukt disse metoder i pågående revisjon i Skjomenvassdraget i Narvik Kommune. Hvem skal i såfall ta initiativ til at slik ny kunnskap tas i bruk? Skal myndigheter pålegge regulanter det, eller er det noe de må gjøre frivillig? Revisjonsprosesser er fortsatt et veldig tungrodd system, der det er vanskelig å få inn nye tilnærminger og tatt i bruk ny kunnskap og arbeidsmetoder. Særlig når partene har veldig ulik oppfatning om dette med vann og vannbruk, og hvordan man skal fordele denne felles ressurs. Når den ene part(regulant) vil ha alt, så blir det vanskelig og konfliktskapende. Man ser vertfall ikke på mulige løsninger i fellesskap.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s