Studenter fikk oppleve vannkraft fra innsida

Lagt ut av

En gruppe på 31 masterstudenter fra NTNU ble tatt godt i mot da de besøkte fire ulike kraftstasjoner, og hovedkontoret til Trønderenergi. Målet var å se vannkraft i praksis, og lære av bransjen.

Tekst og foto: Wolf Ludwig Kuhn

Studentene er på femte året i studiene sivilingeniør, elkraftteknikk, og maskinteknikk, og jobber med prosjekter tilknyttet Norsk Vannkraftsenter (NVKS) and HydroCen.

Besøkte kraftstasjoner under bygging

Studentene reiste med buss, og fikk derfor besøke hele fire kraftstasjoner. To av dem er fortsatt under bygging. Ved Jølstra kraftstasjon fikk studentene se en kraftstasjon som er veldig tidlig i byggefasen, og Nedre Otto som er nesten ferdig men fortsatt ikke i drift.

De besøkte også Øyberget og Brattsett, to kraftstasjoner som har vært i drift i mange år. Studentene oppdaget at det likevel var flere ulikheter mellom kraftstasjonene som de kunne lære av. Blant annet sammenlignet de hvilke elementer som var forbedret i de nyere stasjonene, og hva som var veldig likt som i de eldre stasjonen.

Ved å se kraftstasjoner i ulike faser av sin levetid fikk studentene også reflektere over hvilke ulike valg som ble gjort for å tilpasse seg de naturlige forholdene i området.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s