Søker studenter som vil bli med på internasjonalt prosjekt i Canada

Lagt ut av

Vil du være med på internasjonal workshop om vannkraft og miljøeffekter? Vil du lære av noen av de beste fiskebiologene i verden? Da kan du søke om å bli med på HYCANOR-prosjektet i Canada. Søknadsfrist 30.januar.

– Dette er en kjempekul mulighet for både PhD- og masterstudenter til å få internasjonal erfaring, jobbe tverrfaglig og få veiledning av toppforskere, sier prosjektleder Ingeborg Palm Helland i Norsk institutt for naturforskning (NINA).

HYCANOR (Partnership on Sustainable Hydropower in Canada and Norway) er et prosjekt som er støttet av INTPART (Internasjonale partnerskap for fremragende utdanning og forskning). Målet er å styrke forskning og utdanning på bærekraftig utvikling av vannkraft i Norge og Canada.

Tema i HYCANOR er miljøeffekter av vannkraft, men man må ikke være biolog for å søke.

– Det er positivt om det blir en tverrfaglig gruppe, sier Helland.

Får støtte og opplæring til å skrive en vitenskapelig artikkel

Studentene kan søke om støtte til reise og opphold for å være med på en workshop i Kelowna i Canada i mai 2020. Det blir blant annet besøk hos BC Hydro, diskusjon rundt miljødesign av vannkraft og studentene får også en skriveoppgave sammen med studentene fra Canada. De får også veiledning fra erfarne forskere og professorer og målet er at det skal munne ut i en vitenskapelig artikkel som kan publiseres.

Oppholdet varer i cirka en uke.

Her er mal for søknaden som skal sendes til Ingeborg.Helland@nina.no 

Det er også mulig å søke om utveksling til Canada for å besøke en av de tre Canadiske universitetene i prosjektet, for å for eksempel lære metoder, bruke laboratorier eller være med i felt. Reise og opphold kan bli dekket av HYCANOR.

Kontakt:

Ingeborg Palm Helland (NINA)

Knut Alfredsen (NTNU)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s