HydroCen-forsker nominert til «Årets kraftkvinne»

Lagt ut av

Marie-Pierre Gosselin er sammen med blant andre, Alexandra Bech-Gjørv i Sintef og Kristin A. Dale i Agder Energi nominert til å bli «Årets kraftkvinne 2021».

Prisen deles ut av organisasjonen Kraftkvinnene for andre gang. Den skal ifølge kriteriene  gå til en kvinne som jobber i fornybarbransjen som «har bidratt til å heie andre frem, er faglig dyktig og deler kunnskap, har vist at dette er en bransje for kvinner, har bidratt til å skape innovasjon og vekst i sitt selskap og er med på å forme fornybarbransjen ».

– Jeg forventet ikke dette i det helt tatt og det var en veldig stor og fin overraskelse, sier Marie-Pierre Gosselin.

Hun har blant annet jobbet med økohydraulikk og påvirkning av vannføringsendringer (naturlige eller vannkraftrelaterte) på elvehabitater, fisk og elvemuslinger. Hun har også jobbet med bruk og utvikling av indikatorer i forbindelse med EUs Vannrammedirektiv.

– Jeg føler veldig beæret å bli nominert blant så mange flinke kvinner. Personlig betyr det mye for meg å få denne nominasjonen fordi jeg har jobbet en ganske kort tid (5 år) i Norge og det er fantastisk å oppleve at min innsats og entusiasme for faget mitt blir anerkjent, sier Gosselin

Før hun ble ansatt i NINA i oktober 2021 var hun også involvert i HydroCen via sin stilling som seniorrådgiver innen akvatisk økologi og vannressursforvaltning hos Multiconsult.

– Der jobbet jeg blant annet med miljødesign, vilkårsrevisjoner, vurdering av miljøvannføringer, og konsekvensutredninger.

Gosselin har også vært involvert i Kraftkvinnene gjennom webinarer for å snakke om tverrfaglig arbeid innen vannkraft forvaltning og om behov for å ta vare på natur når man planlegger og produserer vannkraft. 

Forsker på elvemusling og vannføring

Fremover vil Gosselins arbeid fokusere på de fysiske habitatkravene til elvemusling, og hvordan elvemusling er påvirket av vannføringsendringer.

Dette vet vi lite, nesten ingenting om. Jeg ønsker å koble min erfaring innen hydromorfologi med problemstillinger relaterte til elvemuslingsforvaltning, sier hun.

I tillegg skal jeg lede et prosjekt der vi skal teste bruk av drone for å kartlegge utbredelse av elvemuslingsbestander. Jeg ser fram til mye spennende forskning og samarbeid, sier hun.

Gosselin er nominert sammen med 48 andre kvinner i fornybarbransjen.

 Deles ut i februar

Juryen består av sosiolog Anne Grete Solberg, sivilingeniør Bjarne Børresen i Multiconsult, sivilingeniør og styreleder Bjarne Aamodt i iStyrelsen, filosof og seniorforsker Henrik Syse i Prio og konsernsjef Jannicke Hilland i BKK. Og nå skal altså de diskutere hvem som blir en verdig vinner, skriver Europower.

– Planen nå er at juryen gjør sitt arbeid i løpet av januar, før det blir utdeling 16. februar. Foreløpig krysser vi fingrene for at den utdelingen blir fysisk, men det er jo litt vanskelig å si om dagen, sier styreleder Line Drange Ruud i Kraftkvinnene, til Europower.

Olje- og energiminister Marte Mjøs Persen skal etter planen dele ut prisen når vinneren skal kåres i februar.

Se hele lista over nominerte på Europowers nettside.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s